Normal bc56b61943359ba80af7b7e0b90333e8b1f9efa0

A Local Swim Schagen gaat dit jaar niet door...

27 maart 2020 17:28

Vorige week was er nog de twijfel, nu niet meer.
A Local Swim Schagen gaat dit jaar niet door.
Met pijn in ons hart.

Dat Stichting ALS Nederland onze hulp nodig heeft, dat staat vast. Echter moeten we wel realistisch blijven. De nieuwe maatregel van de regering is duidelijk. Tot 1 juni geen evenementen en samenkomsten meer. Slechts 27 dagen later zouden we in het water duiken. En dat vinden wij, om een paar redenen, te kort dag.

Allereerst gunnen wij onze zwemmers voldoende tijd om te trainen. De mogelijkheden hiervoor zijn nog altijd beperkt. Zwembaden zijn gesloten en het buitenwater is te koud.

Daarnaast realiseren we ons dat het in deze tijd lastig kan zijn om als deelnemer donaties te vragen. Het zijn onzekere tijden voor de meeste van ons en we willen niet dat mensen zich op welke manier dan ook verplicht voelen een bijdrage te moeten leveren.

Ook telt de organisatie. Een evenement als A Local Swim Schagen vergt veel voorbereidingen. Denk aan vergunningen, watertesten, inhuur van geluid, toiletwagens en bijvoorbeeld de tijdsregistratie. Daarnaast kopen we ook spullen in. Het zou zonde zijn wanneer we hiervoor onnodige kosten maken.

Maar wat voor ons de doorslag geeft is de veiligheid van onze helden in het water en het publiek langs de kant. Hoe ver weg zondag 28 juni nog lijkt, het is dichterbij dan we denken.

Tot slot. A Local Swim Schagen is niet zomaar een evenement. Het is een evenement met een missie. Als organisatie doen wij niets liever dan die missie met succes volbrengen. En met liefde. Maar wel veilig en met impact. En dat kunnen we dit jaar niet garanderen.

Daarom hebben wij zondag 27 juni 2021 alvast in onze agenda genoteerd. Dan gaan we weer dat verschil maken, want dan gaan we weer zwemmen in die haven van Schagen voor dat ene goede doel… Heel graag tot dan.

Een sportieve groet namens Stichting A Local Swim Schagen,
Annemiek, Mirjam, Martin, Nathalie en Marjolein


PS. Ook al is er geen swim dit jaar, vergeet ze niet.
Doneren kan ALTIJD. www.als.nl