GOED OM TE WETEN


Iedere deelnemer ontvangt van de organisatie een badmuts. Deze is verplicht om te dragen in verband met veiligheidsvoorschriften.

Iedere deelnemer moet zich bij aanmelding ter plaatse kunnen legitimeren met een geldig legitimatiebewijs. We vragen alle deelnemers vooraf een gezondheidsverklaring en een vrijwaringsverklaring te ondertekenen waarbij je als deelnemer akkoord gaat met het zwemmen op eigen risico.

Het water waarin we zwemmen is geen officieel zwemwater, maar de zwemwaterkwaliteit zal voor de 'A local Swim Schagen' worden gecontroleerd en zo hoog mogelijk gemaakt worden. Dit gebeurt door controles van het water en het verwijderen van drijvend en niet drijvend vuil.

Iedere deelnemer gaat de verplichting aan minimaal € 100,- aan donatiegeld op te halen voor de stichting ALS via zijn/haar persoonlijke pagina op https://schagen.alocalswim.nl

Iedere deelnemer krijgt vooraf van de organisatie te horen hoe laat zijn/haar jump van start gaat. 

De organisatie van A Local Swim Schagen raadt sterk aan om vooraf een aantal keer te trainen, al dan niet in een wetsuit of shorty. Een wetsuit (of shorty) geeft extra drijfvermogen en extra warmte.

De organisatie beslist in samenspraak met veiligheidsdiensten over het wel of niet doorgaan van A Local Swim Schagen bij een te hoge of te lage temperatuur van het water, of extreme weersomstandigheden. Hierop vindt geen restitutie plaats.

De volledige netto-opbrengst zal gedoneerd worden aan Stichting ALS Nederland.