Zwemmen is niet mijn hobby

Isabelle Brus

( Inschrijfgeld (250 meter) )

Normal 801089639464ac18fc5e8ea854e79e8da2b1eec7
van totaal € 50 (1330%)
Actie is afgesloten

Zwemmen is niet mijn hobby. Ooit ben ik gezakt voor mijn B omdat die zeven meter onder water echt een brug te ver was. Borstcrawl, rugcrawl, vlinderslag: ik heb geen idee. Met de klassieke schoolslag houd ik net het hoofd boven water. Duiken vanaf een duikplank? Mij niet gezien. Eigenlijk ga ik gewoon liever voorzichtig via het trapje. En dan dat koude water … Ik ben geen dikke vrienden met de onderwaterflora en -fauna van de Nederlandse sloten en plassen. Griezelig gekriebel aan je benen en geen idee hebben wat of hoe. De rillingen krijg ik ervan.

Maar toch. Zondag 9 juli duik ik erin. In de haven van Schagen. Om 750 (!) meter te zwemmen voor de stichting ALS. De organisatoren van A Local Swim Schagen hebben mij zover gekregen: ik ga mijn vrees voor donker water te lijf voor het goede doel. En misschien ga ik langzaam, die 750 meter ga ik voltooien. Vis of geen vis. Elke associatie met Jaws ga ik nadrukkelijk negeren. Ik ben heel benieuwd of het lukt - maar waar een wil is, is een weg.

I'm a woman on a mission!

Want uiteindelijk zwem ik niet voor mezelf, maar voor de stichting ALS. Ik ga zeker geen toptijd neerzetten, maar hopelijk wel een topscore. Er is veel geld nodig voor onderzoek naar deze ongeneeslijke ziekte. En alle beetjes helpen.

Help jij mij ook mee? Dank je wel!

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.