Mijn Training in het Natuurzwembad Wieringerwaard

09 juni 2023 18:49

Hoi allemaal!

Hier ben ik weer, enthousiast om mijn recente avontuur in het natuurzwembad Wieringerwaard met jullie te delen. Deze week kreeg ik de kans om deel te nemen aan een bijzondere training, aangeboden vanwege mijn betrokkenheid bij deze speciale actie.

Toen ik in het koude water sprong, schrok ik wel even van het koude water! Maar na een paar keer diep adem halen ging het gelukkig al snel weer goed en kon ik aan de training beginnen. 

De training was niet alleen een kwestie van banen trekken in het zwembad. We werden uitgedaagd met verschillende opdrachten om ons voor te bereiden op onbekende situaties in het water. Een van de belangrijkste aspecten van de training was het leren drijven, mocht het zwemmen niet meer lukken. Verder kregen we nog een paar opdrachten zoals een koprol maken of heel diep en ver duiken. Die opdrachten waren bedoeld om je te helpen met her orienteren mocht je onverhoopt onder water komen.

Hoewel ik vol vertrouwen was en wist dat ik me goed aan het voorbereiden ben, zijn er nog steeds mensen die twijfelden aan mijn vermogen om de twee kilometer te kunnen zwemmen. Ik probeer hen uit te leggen dat ik elke week minstens 1.5 kilometer zwem, zonder de bodem of rand aan te raken. Helaas trekken ze snel conclusies zonder echt naar me te luisteren. Maar ik realiseer me dat dit soort twijfels er altijd zullen zijn, ongeacht hoeveel bewijs ik lever.

Uiteindelijk doe ik deze uitdaging voor mezelf, degenen die in mij geloven en natuurlijk voor dit goede doel!

Groetjes, Lisa